A kerékpározás első lépése: Az egyensúly megtalálása

Amint a gyerekek járni tudnak, keltsük fel a kíváncsiságukat.

Erre a legjobb egy olyan környezet, ahol a többi gyerek már száguldozik. A megfigyeléssel megjön a kedv is és a gyermek megtanulja a mozdulatokat! A gyermekeknél a felszólítás általában süket fülekre talál. Ők döntik el mikor jön el az ideje a futóbiciklire történő felmászásnak. Az alacsonyan lévő nyereggel és a magasan lévő kormánnyal az egyensúlyozás hasonlít a már megszokott járáshoz. A futóbiciklin egyre hosszabbak lesznek a lépések, a járás átalakul gurulássá!

A tanulást megkönnyíti egy enyhén lejtős terep, messze a közlekedéstől és a stressztényezőktől. A gyermekek számára a sebességcsökkentés logikus formája a lábak használata, ennek ellenére meg kell tanulniuk a megfelelő fékezést. Ez után már sokkal könnyebb lesz a „valódi” kerékpár irányítása! Azt javasoljuk, hogy a gyermekek feltétlenül viseljenek sisakot és kesztyűt.

woom 1 gyerek bicikli
woom 1 gyerek bicikli
12″  •  2,95 kg
1,5 - 3,5 év  •  82 - 100 cm
woom 1 Plus gyerek bicikli
woom 1 Plus gyerek bicikli
14″  •  4,2 kg
3 - 4,5 év  •  95 - 110 cm

1. lépés: Járás

A gyermek a lábai közé vett futóbiciklivel és a kormányra helyezett kézzel gyakorolhatja az első „futóbicikli lépéseket”. A gyermekek a leghatékonyabban utánzással tanulnak: Ehhez egyszerűen csak ki kell menni a parkba, hol mások már robognak és magunkkal kell vinni az új futóbiciklit!

1. tanács: Megfelelően kell beállítani az ülésmagasságot; a gyermek mindkét lábával stabilan kell hogy álljon a talajon. A nyereg és a gyermek feneke között 3–5 cm hely kell hogy legyen.
2. tanács: Kezdetben a felnőtt addig tartsa a gyermeket a vállánál, amíg meg tanult néhány lépést stabilan menni a futóbiciklivel.

2. lépés: Gurulás

A lépések már egyre nagyobbak lesznek, a már megtanult járást végre felváltja a gurulás. Némi gyakorlás után már büszkén a levegőbe emelt lábakkal is megy!

1. tanács: Amikor a gyermek, lábai között a futóbiciklivel már többet fut mint jár, kis távolságonként több lépésben feljebb lehet emelni a nyerget.

3. lépés: Fékezés

A legjobb, ha a gyermek már a futóbiciklin megtanulja a fékezést, mivel itt még lábát a talajra téve gyakorolhat. A woom futóbicikli fékével könnyedén megtanulható a helyes fékezési művelet. Ha ez és az egyensúlyozási képesség is megvan, akkor az első valódi kerékpáron már csak a tekerést kell megtanulni!

1. tanács: Ha már sikeresek az első gurulási kísérletek, akkor a felemelt futóbiciklin bemutathatjuk a gyermeknek a fék működését. A gyerek ekkor megfigyelheti ahogy a fékkar meghúzásakor a hátsó kerék megáll. A féket már a legkisebbek is biztonságosan és könnyen tudják kezelni!

Az első egyensúlypróbától a profi bringázásig

A kerékpározás elsajátítása csupán 15 perc alatt

Kerékpározni megtanulni gyerekjáték. A megfelelő tanácsokkal pedig még könnyebb!

Ügyesen, hegyen völgyön át

Most már az ügyességen van a hangsúly. A friss levegőn eltöltött nap során sokat lehet tanulni.

A tetejére
A sütik segítenek, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Szolgáltatásaink használatával, Ön elfogadja a sütik használatát.  More info