ruler

Melyik a megfelelő méret? Találd meg a megfelelő méretű kerékpárt online Kerékpárkeresőnkkel.

  1. Gyermeked éppen két kerékpárméret között van, és bizonytalan vagy, hogy megéri-e még a kisebb méret?
  2. Azon tanakodsz, hogy gyermekednek futóbiciklire van-e még szüksége, vagy már megbirkózik a kerékpárral?
  3. Azon gondolkozol, hogy talán átugorhatna egy méretet?

Itt minden fontos információt megtalálsz ahhoz, hogy megtaláld gyermekednek a megfelelő woom biciklit!

Mit jelent tulajdonképpen a "megfelelő méret"?

Minden gyermek számára létezik egy kerékpár, amely tökéletesen illik hozzá. Általános szabály: semmiképpen ne vásárolj túl nagy méretű kerékpárt – gondolván, hogy majd így hosszabb ideig használható lesz – hanem mindig gyermeked aktuális méretének megfelelőt válassz.

A gyerekbiciklik esetében akár pár centiméter különbség is dönthet arról, hogy örömet ad vagy bosszúságot okoz a kerékpározás. A méret tehát megfelelő: ha gyermeked minimális nyeregmagasság mellett mindkét lábával még kényelmesen eléri a talajt anélkül, hogy nagymértékben meg kellene változtatnia a testtartását, vagy ez láthatóan túl nagy kihívás lenne számára.

Különösen a kezdők és a kevésbé gyakorlott gyermekek esetében nagyon fontos a kerékpárral való biztonságos közlekedés érdekében, hogy mindkét lábukkal érintkezzenek a talajjal. Ha gyermeked lába között a biciklivel a földön áll, a felső cső és combtő között még elegendő távolságnak kell lennie ahhoz, hogy ne üsse meg magát a felső csőben, ha hirtelen le akar szállni.

position 1 position 2

Pattanjon rá és nyomás!

Ha van rá lehetőségetek, tegyetek egy próbautat a kiválasztott woom biciklivel. Ezalatt viszonylag gyorsan megállapíthatod, hogy gyermeked biztonságosan tud-e bánni a kerékpármérettel és jól érzi-e magát rajta – mégpedig a következő a mottó szerint: pattanjon rá és nyomás! De legalábbis kezdjen el bátran gurulni.

Ha erre nincs lehetőséged, akkor a kiválasztott woom biciklit online boltunkban mindenféle kötelezettség nélkül megrendelheted kipróbálásra, valamint 30 napon belül költségmentesen visszaküldheted vagy kicserélheted, ha nem lenne megfelelő. Csak a szállítási költséget kell kifizetned. A megfelelő bicikli online kiválasztásához használd Kerékpárkeresőnket.

Kerékpárkeresőnk

Ezt a Kerékpárok és tartozékok menüpontban találod „Találd meg a megfelelő kerékpárt” megnevezésű beviteli maszkként. Ha megadsz minden szükséges adatot gyermekedre vonatkozóan, akkor megjelenik az általunk ajánlott kerékpár, amellyel gyermeked biztonságosan közlekedhet, és amellyel öröme telik majd a biciklizésben. Kerékpárkeresőnk talán első pillantásra egyszerűnek tűnik, mögötte azonban gondosan kifejlesztett méretrendszer rejtőzik , amely valamennyi woom bicikli alapját képezi, és amelyet számos, gyermeki anatómiára vonatkozó statisztikai adat segítségével alakítottunk ki. Kerékpárkeresőnk ezért valóban a legjobb eszköz ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő woom biciklit gyermekednek.

Alapjában véve csupán csak két tényező igazán meghatározó: gyermeked mérete és hogy hogyan tud kerékpározni . Pontosan ezt a két tényezőt veszi figyelembe Kerékpárkeresőnk. Szeretnénk ezt röviden elmagyarázni, hogy biztos lehess benne, hogy helyesen írod be az adatokat a Kerékpárkeresőbe.

Méret

Miután megadtad gyermeked életkorát, a magasság megállapításához választhatsz az „alacsony”, „közepes” és „magas” opciók közül. Itt át kell gondolnod, hogy milyen magas gyermeked a vele egykorúakhoz képest: a legtöbb vele egyidős gyerek kisebb egy fejjel? Akkor gyermeked korához képest inkább „magas”. Vagy gyereked inkább ugyanolyan magas, mint a legtöbb vele egykorú? Akkor valószínűleg „közepes” magasságú. Ha ennek ellenére is bizonytalan vagy, vess egy pillantást gyermeked gondozási naplójába vagy használj online méretkalkulátort.

Tudásszint

Ennél a tényezőnél „kezdő” (Beginner) és „gyakorlott” (Advanced) közül választhatsz. Gyermeked inkább tétovázó és még nincs kerékpározási tapasztalata, illetve még bizonytalanul halad a kerékpárral? Még nem tud egyedül elindulni vagy biztonságosan kanyarodni? Akkor inkább a „kezdő” csoportba sorolnánk. Gyermeked igazi izgő-mozgó, aki minden sportszerű kihívást bátran és ügyesen teljesít, és már biztonságosan kerékpározik? Tehát már tud egyedül fel- és leszállni, kanyarodni és időben fékezni? Akkor válaszd itt a „gyakorlott” lehetőséget.

Ezeknek az adatoknak a megadása után megjelenik a gyermeked számára megfelelő woom bicikli, és biztos lehetsz benne, hogy a meghatározott méret pontosan megfelel majd gyermekednek.

Miért nem adjuk meg (voltaképpen) a belső lábhosszat

Bár a belső lábhossz (a combtőtől a talpig tartó szakasz) újra és újra előkerülő téma, mi mindig elmondjuk: a gyerek belső lábhosszánál sokkal fontosabb kerékpározási tudása . Egy jó motorikus képességű gyerek mindenképpen jól elboldogul egy kicsit nagyobb kerékpárral is és biztonságosan tud vele haladni, míg egy kevésbé fejlett motorikus képességű gyerek egy ugyanolyan méretű kerékpáron bizonytalan lesz, és úgy érzi, hogy túl sokat várnak el tőle. Ha a statisztikai adatgyűjtésekben megadott hasonló korú gyerekek belső lábhosszát összehasonlítjuk, akkor ezek nem igazán térnek el az átlagos értéktől. Valamint, ha ezenkívül figyelembe vesszük, hogy a belső lábhossz mérésénél a ruházattól és az eljárásmódtól függően több centiméteres mérési különbségek is adódnak, akkor érthető, hogy miért nem mérvadó a belső lábhossz. Ez okból szándékosan, tudatos döntés alapján nem adjuk meg kerékpárainknál a megfelelőnek vélt belső lábhossz méretét. Meggyőződésünk, hogy Kerékpárkeresőnk a legjobb eszköz a megfelelő méret megtalálásához.

Ha a belső lábhossz ennek ellenére is fontos számodra, az alábbiakban találsz egy táblázatot a megfelelő belsőlábhossz-méretekkel, melyeket kerékpárjainkra vonatkozóan minimumhosszként vennénk figyelembe. Azért mi nem vagyunk olyanok. ;)

A belső lábhossz helyes mérése

A gyerek belső lábhosszának lehető legpontosabb leméréséhez az alábbiak szerint járj el:

  1. Állítsd gyermekedet zokniban és egy olyan nadrágban, amit kerékpározás közben is hordana, egyenes háttal a falhoz.
  2. Végy egy keménykötésű könyvet, és helyezd könyvgerinccel felfelé a gyerek lába közé hasonlóan enyhe nyomással , mint amilyet kerékpározás közben is érezne a nyeregben.
  3. Jelöld meg a könyvgerinc magasságát ceruzával a falon.
  4. Most egy vonalzóval lehetőleg függőlegesen mérd meg a padló és a jelölés közötti távolságot. A centiméterben mért eredmény megfelel gyermeked belső lábhosszának.
  5. A mért adatot összehasonlíthatod az általunk megadott, minimum belső lábhosszal.

Még futóbicikli vagy már azonnal kerékpár?

Talán másfél vagy két és fél évesen gyermekedet egyszerűen még nem érdekli a futóbiciklizés, és ez teljesen rendben is van. Minden gyerek más, és neki kell eldöntenie, hogy mikor áll készen a futóbiciklizésre. Kerékpározás előtt azonban először mindenképpen meg kell tanulnia a futóbiciklizést , mert közben gyakorolja a kerékpározáshoz oly fontos egyensúlyozást, majd lépésről lépésre a fékezést a kézifékkel.

Az olyan gyermekek számára, akiket kicsit később kezdett el érdekelni a futóbiciklizés, ajánljuk a speciálisan kifejlesztett woom 1 PLUS modellt, amely 14” méretével nagyobb, mint a klasszikus 12” kezdő-futóbicikli. Mivel a gyerekek aránylag gyorsan megtanulnak futóbiciklizni, a woom 1 PLUS-ra már előre rá van szerelve a SURFBOARD lábtartó, mellyel különösen jó szórakozást jelent a futóbiciklizés: ha az egyensúlyozás már jól megy, és gyermeked kicsit több lendülettel halad, akkor ráteheti a lábát és élvezheti a suhanás érzését.

woom 1 gyerek bicikli
woom 1 gyerek bicikli
woom 1 Plus gyerek bicikli
woom 1 Plus gyerek bicikli

Az első kerékpár: woom 2 vagy woom 3?

A mérettel kapcsolatos leggyakoribb kérdés az, hogy milyen méretű legyen a legelső kerékpár: woom 2 vagy woom 3?

Különösen az első kerékpárra érvényes igazán, hogy ne vásároljunk túl nagyot. Akkor is, ha a gyerek már biztonságosan suhan a terepen a futóbiciklivel, a kerékpáron még meg kell tanulnia tekerni a pedált, ezzel egy időben egyensúlyozni, kormányozni, fékezni és kanyarodni. Ez bizony némi kihívást jelent, és ehhez gyermekednek biztonságra van szüksége, amelyet a túl nagy kerékpáron, amelyen alig éri el lábujjhegyével a talajt, biztosan nem kap meg. Kerékpárkeresőnk esetében ez azt jelenti, hogy a futóbicikli kerékpárra való lecserélése esetén gyermekedet „kezdőként” kell megjelölnöd, még akkor is, ha a futóbiciklin már igazi profi.

woom 2 gyerek bicikli
woom 2 gyerek bicikli
woom 3 gyerek bicikli
woom 3 gyerek bicikli
Ne feledd, hogy az első kerékpárnak komoly szerepe van abban, hogy gyermeked megszereti-e a biciklizést. Akkor is megéri a befektetés, ha a bicikli a nyár elteltével talán már túl kicsi, de gyermeked örömmel és lelkesen kerekezik és biztonságosan halad az úton. Ezenkívül pedig mivel kerékpárjaink kiváló minőségűek és értéktartóak, egy, csak rövid ideig használt woom biciklinek nagyon magas a viszonteladási értéke.

Egy méret átugrása

Gyermeked már biztonságosan közlekedik a woom 2-vel, a woom 3-mal vagy a woom 4-gyel és azon gondolkozol, hogy talán átugorhatna egy méretet? Ebben a döntésben is segítségedre lesz, ha kipróbálod a választott modellt és megkérdezed Kerékpárkeresőnket.

Alapjában véve nem javasoljuk, hogy gyermeked átugorjon egy méretet. Nem szabad alábecsülni, hogy mit jelent egy méret átugrása, különösen, hogy a woom 4-től új elemként megjelenik a sebességváltó, mely további figyelmet igényel gyermekedtől. Ha gyermeked már nagyon biztonságosan közlekedik és a következő utáni méretű kerékpáron lábujjhegyével el is éri a talajt, akkor is gondolnod kell arra, hogy ez nemcsak nagyobb vázat, hanem nagyobb súlyt is jelent, és gyermekednek a kisebb méretű kerékpárral könnyebb dolga lenne, különösen az olyan helyzetekben, ahol gyorsan kell reagálni.

Méretrendszerünket alaposan átgondoltuk: úgy fejlesztettük ki, hogy minden gyerek minden életkorban a megfelelő biciklin üljön. A méretátugrás nincs beletervezve. A Vario kormányszárnak köszönhetően a woom 4-től a kormány nemcsak magasabbá tehető, hanem hosszabbá is, és ezáltal a kerékpárok tovább használhatóak, és gyermeked mindig a legoptimálisabban ülhet rajta.

A missziónk

Szeretnénk megtanítani a gyerekeket a kerékpározás örömére. Ez a missziónk. A kerékpározás öröme csak akkor születhet meg, ha gyermeked a biciklin kellemesen és biztonságban érzi magát, valamint ha azt teljes mértékben ellenőrzése alatt tudja tartani. A legtöbb olyan bicikli esetében, amelyhez még „fel kell nőnie”, ez a feltétel nem adott.

ugrás a Kerékpárkeresőhöz
A tetejére
A sütik segítenek, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Szolgáltatásaink használatával, Ön elfogadja a sütik használatát.  More info