$RED 1. lépés: Járás $/RED

A gyermek a lábai közé vett futóbiciklivel és a kormányra helyezett kézzel gyakorolhatja az első „futóbicikli lépéseket”. A gyermekek a leghatékonyabban utánzással tanulnak: Ehhez egyszerűen csak ki kell menni a parkba, hol mások már robognak és magunkkal kell vinni az új futóbiciklit!
  • 1. tanács: Megfelelően kell beállítani az ülésmagasságot; a gyermek mindkét lábával stabilan kell hogy álljon a talajon. A nyereg és a gyermek feneke között 3–5 cm hely kell hogy legyen.
  • 2. tanács: Kezdetben a felnőtt addig tartsa a gyermeket a vállánál, amíg meg tanult néhány lépést stabilan menni a futóbiciklivel.

$RED 2. lépés: Gurulás $/RED

A lépések már egyre nagyobbak lesznek, a már megtanult járást végre felváltja a gurulás. Némi gyakorlás után már büszkén a levegőbe emelt lábakkal is megy!
  • 1. tanács: Amikor a gyermek, lábai között a futóbiciklivel már többet fut mint jár, kis távolságonként több lépésben feljebb lehet emelni a nyerget.

$RED 3. lépés: Fékezés $/RED

A legjobb, ha a gyermek már a futóbiciklin megtanulja a fékezést, mivel itt még lábát a talajra téve gyakorolhat. A woom futóbicikli fékével könnyedén megtanulható a helyes fékezési művelet. Ha ez és az egyensúlyozási képesség is megvan, akkor az első valódi kerékpáron már csak a tekerést kell megtanulni!
  • 1. tanács: Ha már sikeresek az első gurulási kísérletek, akkor a felemelt futóbiciklin bemutathatjuk a gyermeknek a fék működését. A gyerek ekkor megfigyelheti ahogy a fékkar meghúzásakor a hátsó kerék megáll. A féket már a legkisebbek is biztonságosan és könnyen tudják kezelni!

 

 

A sütik segítenek, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Szolgáltatásaink használatával, Ön elfogadja a sütik használatát.  More info