INGYENESEN szállítunk 30.000Ft felett!!! (utánvétel esetén 2000Ft-os utánvétes díjat számolunk fel)

 

Az első egyensúlyozástól
a profi kerékpárosig

 

 

A kerékpározásban a legfontosabb a kerékpár biztonságos és magától értetődő irányítása. A gyermekek tudásával együtt a woom kerékpárok is lépésről lépésre nőnek. Az első tanulási fázisban fontos, hogy a gyermek megtanulja a bicikli magabiztos irányítását. Ha ez megtörtént, akkor már le sem lehet állítani a gyermekeket! A woom szuperkönnyű, átgondolt és elérhető árú kerékpárokkal támogatja a gyermekek fejlődését másféltől 14 éves korig. Kerékpározás woom biciklivel – élmény a javából!

Első lépések
a (futó)biciklivel
A kerékpározás iránti lelkesedés elején a legfontosabb a megfelelő egyensúly megtalálása.
A futóbiciklik itt találhatók
A kerékpározás elsajátítása
csupán 15 perc alatt
Kerékpározni megtanulni gyerekjáték. A megfelelő tanácsokkal pedig még könnyebb!
Tanácsainkat itt találhatod meg
Ügyesen,
hegyen völgyön át
Most már az ügyességen van a hangsúly. A friss levegőn eltöltött nap során sokat lehet tanulni.
A profiknak szóló tanácsokat itt találhatod meg

 

 

A kerékpározás első lépése:
Az egyensúly megtalálása

 

 

Amint a gyerekek járni tudnak, keltsük fel a kíváncsiságukat. Erre a legjobb egy olyan környezet, ahol a többi gyerek már száguldozik. A megfigyeléssel megjön a kedv is és a gyermek megtanulja a mozdulatokat! A gyermekeknél a felszólítás általában süket fülekre talál. Ők döntik el mikor jön el az ideje a futóbiciklire történő felmászásnak. Az alacsonyan lévő nyereggel és a magasan lévő kormánnyal az egyensúlyozás hasonlít a már megszokott járáshoz. A futóbiciklin egyre hosszabbak lesznek a lépések, a járás átalakul gurulássá!

A tanulást megkönnyíti egy enyhén lejtős terep, messze a közlekedéstől és a stressztényezőktől. A gyermekek számára a sebességcsökkentés logikus formája a lábak használata, ennek ellenére meg kell tanulniuk a megfelelő fékezést. Ez után már sokkal könnyebb lesz a „valódi” kerékpár irányítása! Azt javasoljuk, hogy a gyermekek feltétlenül viseljenek sisakot és kesztyűt.

 

 

„Már 1,5 és 2,5 éves kor között el lehet kezdeni a futóbiciklizést. A legfontosabb azonban, hogy a gyermek saját maga akarja ezt, kényszerítéssel nem fog menni!”

Christian Bezdeka
A woom alapítója

   

 • 1. lépés: Járás

 • A gyermek a lábai közé vett futóbiciklivel és a kormányra helyezett kézzel gyakorolhatja az első „futóbicikli lépéseket”. A gyermekek a leghatékonyabban utánzással tanulnak: Ehhez egyszerűen csak ki kell menni a parkba, hol mások már robognak és magunkkal kell vinni az új futóbiciklit!
  • 1. tanács: Megfelelően kell beállítani az ülésmagasságot; a gyermek mindkét lábával stabilan kell hogy álljon a talajon. A nyereg és a gyermek feneke között 3–5 cm hely kell hogy legyen.
  • 2. tanács: Kezdetben a felnőtt addig tartsa a gyermeket a vállánál, amíg meg tanult néhány lépést stabilan menni a futóbiciklivel.
 • 2. lépés: Gurulás

 • A lépések már egyre nagyobbak lesznek, a már megtanult járást végre felváltja a gurulás. Némi gyakorlás után már büszkén a levegőbe emelt lábakkal is megy!
  • 1. tanács: Amikor a gyermek, lábai között a futóbiciklivel már többet fut mint jár, kis távolságonként több lépésben feljebb lehet emelni a nyerget.
 • 3. lépés: Fékezés

 • A legjobb, ha a gyermek már a futóbiciklin megtanulja a fékezést, mivel itt még lábát a talajra téve gyakorolhat. A woom futóbicikli fékével könnyedén megtanulható a helyes fékezési művelet. Ha ez és az egyensúlyozási képesség is megvan, akkor az első valódi kerékpáron már csak a tekerést kell megtanulni!
  • 1. tanács: Ha már sikeresek az első gurulási kísérletek, akkor a felemelt futóbiciklin bemutathatjuk a gyermeknek a fék működését. A gyerek ekkor megfigyelheti ahogy a fékkar meghúzásakor a hátsó kerék megáll. A féket már a legkisebbek is biztonságosan és könnyen tudják kezelni!

 

 

 

 

Lábakat a pedálra:
A kerékpározás elsajátítása 15 perc alatt

 

 

Most a pedálok tekerése a lényeg. A megfelelő kerékpárhoz vezető lépés kicsi,de fontos momentum. A gyermek már a futóbiciklin játszi könnyedséggel megtanulta az egyensúlyozást. Ha mégsem, akkor is sikerülni fog! Fontos, hogy megmutassuk a gyermeknek a hajtókar és a kerékpár közötti összefüggést. Ekkor meg fogják érteni a pedálok tekerését is! És a következő lépésben ki fogják próbálni a hátsó zöld fék működését is.

 

A legtöbb gyermek a hajtókar néhány körbe forgatása után megérti a működési elvet és saját maga is ki akarja próbálni. A váll megtámasztásával, előre néző tekintettel újból és újból ki kell próbálni a fékeket. Az első és hátsó fékek közötti különbséget plusz színjelöléssel is kiemeltük. A zöld karral fantasztikus csíkokat lehet húzni a talajon ...

 

 

„A gyerekek általában 3 és 5 éves koruk között tanulnak meg kerékpározni. Ez akkor a legkönnyebb, ha már teljesen jól érzik magukat a futóbiciklin.”

Christian Bezdeka
A woom alapítója
 • 1. lépés: a pedálok tekerése

 • A tényleges gyakorlás előtt megéri kihasználni a gyermekekkerékpározás iránti érdeklődését arra, hogy elmagyarázzuk annak működését. Ez rögtön sokkal könnyebbé teszi a pedálok tekerését! Ha a gyermekek már megszokták a futóbiciklit, akkor sokkal gyorsabban tanulják meg a pedálozást. Az esések megengedettek – viseljen sisakot és kesztyűt.
  • 1. tanács: A gyors megértés érdekében egyszerűen mutassuk meg hogyan mozgatja a hajtókar a hátsó kereket! Egyszerűen emeljük fel a kerékpárt és fogassuk meg amilyen gyorsan csak megy! Majd a fékkel állítsuk meg a kereket.
  • 2. tanács: A nyeregmagasságot úgy állítsuk be, a gyermek ülve mindkét lábával kényelmesen elérje a talajt és csak a sarkai legyenek kissé a levegőben.
  • 3. tanács: A gyermek első kerékpározási próbálkozásai során tartsuk a vállánál, vagy a nyeregnél fogva. Csak lazán, ne fogjuk túl szorosan, és lehetőleg ne használjunk támasztókerekeket. A gyermek kicsit felgyorsulva magától megtalálja az egyensúlyt.
 • 2. lépés: Kerékpározás

 • Már csak egy karnyújtás választ el a nagy pillanattól! Még ha segítünk is a stabilizálásban, fontos hogy a gyerekek saját maguk érezzék a hajtóerőt.
  • 1. tanács: Amint a gyerekek már saját maguk pedáloznak, egyre hosszabb időre elengedhetik őket a segítő kezek, és egyre hosszabb távokat tehetnek meg egyedül.
  • 2. tanács: A tanuláshoz egy olyan kissé lejtős terület optimális, ahol elegendő hely áll rendelkezésre és nincsenek olyan akadályok, például szegélykövek és más közlekedési akadályok, amelyek útban lehetnek.
 • 3. lépés: Fékezés és megállás

 • Az első méterek során fontos, hogy együtt haladjuk a gyermekkel, így finoman meg tudjuk állítani a kerékpárt, vagy megakadályozhatjuk az elesést. Néhány próbálkozás után a gyermek már önállóan is próbálkozhat a fékezéssel!
  • 1. tanács: A gyermekek ösztönösen a lábukkal próbálnak fékezni. Ezért lehetőleg hamar játékosan rá kell vezetni őket a zöld fékkarral történő helyes fékezésre! Előszőr fékezés – utána a lábak lerakása a talajra, ez legyen a szabály.
 • 4. lépés: önálló elindulás

  ´
 • A legutolsó lépés az önállóság és a két keréken átélt kalandok felé: az önálló elindulás. Pár apróságra odafigyelve ez is egyszerűen megtanulható!
  • 1. tanács: Minden gyerek egyik lába erősebb – jobb, vagy bal lábbal tapossa szét a fenyőtobozt? A helyes elinduláshoz pontosan ezt a lábat kell ráhelyezni a pedálra. Méghozzá körülbelül 1 óra helyzetben. Tehát a gyermek üljön fel a nyeregbe, forgassa a megfelelő helyzetbe a pedált, helyezze fel a lábát, taposson rá a pedálra és a szabad lábával lökje el magát
  • 2. tanács: Az elindulást úgy is lehet gyakorolni, ahogy azt a gyermek a futóbiciklin csinálta. Egyszerűen kezdjen gurulni a kerékpárral és ha elérte a megfelelő sebességet, rakja fel a lábait a pedálokra!

„Az ügyességi tréning tökéletes kiegészítője a parkban eltöltött szép napnak.”

Christian Bezdeka
A woom alapítója

 

 

Finomítás, kijavítás, hozzátanulás ...
Ügyességi tréning

 

Nő a hatótávolság. A gyermek már nem csupán egyenesen halad, lejtőn fel, hátszéllel a kanyarban, felfedezi a világot. A gyermek már régóta fáradság nélkül ül a nyeregben és egyre több dolgot fedez fel. Ehhez egy sebesség már nem elég – szükség van az első váltós kerékpárra! A woom bicikliken gyorsan megtanulható a finom és csendes sebességváltás. Ezt követően jöhet az akadályok biztonságos leküzdése a természetben és a közlekedésben.


A kis kerékpárprofi. Iskolába, sportoláshoz, vagy délután a barátokhoz. A kerékpár mobillá tesz. Már Adam Opel is tudta: „A hasznosság és az öröm semmilyen más találmánynál nem kapcsolódik olyan szorosan össze, mint a kerékpárnál.” Az öröm megtartása érdekében megéri időnként újat is tanulni, vagy a régit megerősíteni. Akkor is, ha a gyermekek már tudnak kerékpározni.

 

 

 • Sebességváltás

 • A zökkenőmentes váltás kíméli az anyagot és az erőinket is! A legjobb, ha megkérjük a gyermeket arra, hogy lehetőleg zajmentesen váltsanak végig az összes fokozaton..
  • 1. tanács: Az első váltásokat még együtt, sík terepen gyakoroljuk. Kérjük meg a gyermeket, hogy rövid időre ne tekerjen, mutassuk meg a markolatváltó elfordítását, majd finoman folytathatják a tekerést. Az elv a játékos kipróbálás: gyors haladáskor felváltás, lassú haladáskor leváltás.
  • 2. tanács: Kissé dombos terepen gyakorolni lehet a zajmentes sebességváltást. Az emelkedő előtt még egyszer jól bele kell taposni a pedálokba, majd le kell csökkenteni a pedálokra kifejtett nyomóerőt, váltani és finoman tovább tekerni, hogy a lánc beugorjon a helyére.
 • Akadályok leküzdése

 • Mielőtt a nagyobb gyerekek a forgalomban közlekednének, el kell sajátítaniuk a kisebb akadályok biztonságos leküzdését. Legyen az kiálló gyökér a parkban, bukkanó, vagy csúszós talaj: némi gyakorlással ezeken is balesetmentesen át lehet hajtani.
  • 1. tanács: Az úton lévő egyenetlenségeken történő áthaladáshoz a gyerekeknek az úgynevezett alaphelyzetet kell felvenniük. A pedál legyen vízszintes, a gyermek haladjon közepes sebességgel, kissé behajlított lábbal álljon fel, helyezze csípőjét középre a pedálcsapágy fölé, kissé hajlítsa a könyökét és a válla legyen párhuzamos a kormánnyal.
  • 2. tanács: Az akadályokon, például szegélyköveken történő felakadás elkerülése érdekében a gyerekek meg kell hogy tanulják a felugratást. Az akadályon történő áthaladás érdekében kissé fel kell emelni az első kereket. Ez a pedálra történő ránehezedéssel és a kormány enyhe felhúzásával hajható végre a legjobban, kis mértékű hátra dőlés szintén segít.
  • 3. tanács: Kezdetben a nedvesség, a falevelek és a murva is akadályt jelenthetnek. Az ilyen talajokon történő haladást lassú sebességgel kell megtanulni, akkor is, ha akadályozza a kerekeket. A gyerekek egy kijelölt területen is gyakorolhatják a haladási és fékezési műveletet, amíg pontosan meg nem tudnak állni a stop vonalnál.
 • Az egyensúly tökéletesítése

 • Hosszabb túrákon kényelmesebb, ha magasabban van a nyereg. Ezt addig kell fokozatosan emelni, amíg a térd már csak kis mértékben hajlik meg és a gyermek lábujjhegyei még leérnek a talajra. Ehhez előtte jól meg kell tanulnia az egyensúlyozás műveszetét, amelyhez a következő tanácsok is segítséget nyújtanak.
  • 1. tanács: Akár irányjelzésnél a kereszteződésben, vagy a rovarok elhessegetésénél az arc közeléből – a gyerekeknek egy kézzel is éppen olyan biztonságosan kell tudniuk kormányozni, mint kettővel. Az első próbálkozásoknál a legjobb ha a gyermek sík terepen közepes sebességgel gurul a pedálok tekerése nélkül. Először egyik kezével vegye lazábbra a fogást, rövid időre engedje el és nézze meg mi történik. Egyre hosszabb időkre engedje el a kormányt.
  • 2. tanács: Közös egyensúly megtartása! Ezt puha talajon kell gyakorolni. A gyermek szabályozottan fékezzen le egészen megállásig anélkül, hogy letenné a lábát, majd azonnal induljon tovább. Ha a pedálok vízszintesek, akkor az egyensúlyozás nem jelent problémát, sőt még szórakoztató is!
  • 3. tanács: Két vödörrel és kis labdákkal remekül lehet játékosan gyakorolni az egyensúlyozást. Az egyik vödröt felfordítva kell felállítani, rajta a labdával, a másikat vödröt egy kissé messzebb. A gyerek feladata, hogy elhaladás közben elkapja a labdát és belerakja a második vödörbe.

upcycling

upCYCLING –
a woom biciklik is nőnek

A gyermekek gyorsan nőnek. Ennek ellenére azt szeretnénk, hogy gyermeked mindig a megfelelő méretű kerékpárral rendelkezzen és összességében ne kelljen többet fizetned mint a kompromisszumos megoldásokért. Ezért találtuk ki az upCYCLING-rendszert.

 • A sorban következő nagyobb kerékpár megvásárlásakor és a régi visszaadásakor a régi kerékpár eredeti vételárának 40%-át visszafizetjük.
 • Egyszeri kifizetést követően az upCYCLING-tagság élethosszig tart.
 • A kerékpár használható állapotban kell hogy legyen.
 • Megszervezzük régi kerékpárod visszaszállítását – így számodra ez nem jelent költséget.