Kérdések és válaszok

Megrendelés és kiszállítás

Milyen gyorsan jut el hozzád woom biciklid?

A raktáron lévő kerékpárokat a vételár kifizetésének beérkezése után azonnal elküldjük. A kiszállítási idő 1-3 munkanap.

Az általad kért woom bicikli jelenleg nem szállítható. Mit tehetsz?

Ha a „xx.xx-től szállítható” üzenetet kapod, akkor azt javasoljuk, hogy foglald le a terméket. Akkor is ha jelenleg nem elérhető a kerékpár. Nagyon egyszerűen elvégezhető: Ha például júliusban szeretnél rendelni egy woom biciklit, amely csak szeptemberben szállítható, akkor ennek ellenére előre megvásárolhatod banki átutalásos fizetéssel. Így woom biciklidet automatikusan kiküldjük, amit beérkezik hozzánk a raktárba.

A „sold out” (kifutott) megjelölésű woom biciklik sajnos belátható időn belül nem lesznek ismét megvásárolhatók és ezért nem foglalhatók le.

Hogyan szállítjuk ki a woom bicikliket?

A kerékpárt szinte teljesen összeszerelve küldjük el neked. A kerékpár egy pár mozdulattal menetkésszé varázsolható! A csomagban megtalálható a pedálok felszereléshez szükséges csavarkulcs és a csavarok meghúzásához egy imbuszkulcs. A szükséges lépések elvégzését egy könnyen érthető szerelési útmutató segíti. Az összes fék és váltó előre tökéletesen be van állítva – így máris fejest ugorhatsz a kerékpározási élménybe!

Bankkártyával szeretnéd megvásárolni woom biciklidet. Lehetséges ez?

Igen! PayPal fizetési módszerrel, bankkártyával, vagy átutalással is fizethetsz.

A rendszer miért nem kínálja fel alapfelszereltségként a „Porky Pink” színt?

A „Porky Pink” szín nem tartozik a woom alapszíneihez. Alkalmanként megjelennek speciális kiadások a woom biciklikből. A hírlevelünk olvasásával napra kész információkat kaphatsz!

Biztonsági intézkedések

2018-2019-es kerékpárok.

Semmi sem olyan fontos számunkra, mint gyermeked biztonsága. Sajnos észrevettük, hogy néhány kerékpár esetében, amelyek bizonyos gyártási szériákból származnak, a villanyak meg tud lazulni. Ez a probléma csak a woom ORIGINAL bicikliket érinti 4-es, 5-ös és 6-os méretben állítható magasságú Vario kormányszárral, amelyek 2018 szeptemberétől vannak forgalomban. Hogy ez a probléma ne fordulhasson elő, arra szeretnénk kérni vásárlóinkat, csavarozzanak fel egy könnyen felszerelhető csavart és anyát a kerékpárra. Ezzel a megelőző jellegű lépéssel ki szeretnénk zárni a lehető legkisebb kockázatot is. több információ

Csere és reklamáció

Reklamáció esetén ki fizeti a szállítási költségeket?

A szállítási költségeket mi viseljük és azonnal visszatérítjük a teljes összeget – téged ne terhelnek költségek.

Mit tehetsz, ha a vásárlást követően technikai probléma merül fel woom bicikliddel kapcsolatosan?

Amilyen gyorsan csak lehetséges, személyesen segítünk neked. Elegendő felhívnod minket a +36 20 747 4723 számon, vagy e-mailt küldened a következő címre: info@woombikes.hu Egészen biztosan találunk megoldást a problémára!

A kerékpárról és a kerékpározásról

A gyermekednek csupán néhány centiméter hiányzik ahhoz, hogy jó legyen neki a következő woom bicikli, melyiket válaszd?

Minden gyermek számára van tökéletes kerékpár. 5 cm magasságkülönbség a gyerekeknél sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint a felnőtteknél. A gyermeked stabilan kell hogy álljon és mindent kell hogy tudjon irányítani. Ez egy túl nagy kerékpár esetén nem működik!

A „Találd meg a megfelelő kerékpárt” szűrő mögött alaposan kigondolt méretrendszerünk rejlik. Ha ott megadod gyermeked összes adatát, akkor a rendszer kiadja az általunk javasolt kerékpárt. Ha ennek ellenére nem vagy biztos a megfelelő woom bicikli kiválasztásában, minket a +36 20 747 4723 számon, vagy e-mailt küldened a következő címre: info@woombikes.hu

Miért van nyolcas a bicikli kerekében, ha a woom kerékpár teljesen új?

Nem probléma! Új kerékpárok esetében a gumiabroncsban néha egy kis „nyolcas” van. Ezt teljesen normális és egy pár megtett kilométer után magától eltűnik!

Új woom kerékpárodon dörzsölődik a fék. Mit tehetsz?

A probléma könnyen megoldható:

• Egy új kerékpárnál az úgynevezett bovdenfeszesség még nagyobb. A fék kezelésével idővel a bovden megnyúlik.

• Ha túl szorosra van beállítva a fék, akkor a féken lévő beállítócsavarral kissé lazábbra állíthatod a bovden feszességét. Ez által csökken a feszítettség és a fék jobban kinyílik.

• Ha csak az egyik fékpofa szorul, akkor ezt a fék visszaállító rugójával / előfeszítő csavarjával lazíthatod meg. Ez a rövid videó segítséget nyújt a művelethez: Video


Ez a részletes videó bemutatja a fék beállításának teljes műveletét: Video

Miért nem rendelkeznek a woom biciklik kontra funkcióval?

A kézifékkel szemben a kontra jelentős hátrányokat okoz. Ha például gyermeked veszélyes helyzetbe kerül, akkor a kontrával csak úgy tud fékezni, ha a pedálok a megfelelő helyzetben vannak. Ellenkező esetben semmilyen fékezés nem történik. Annak érdekében, hogy a gyermek problémamentesen el tudjon indulni, szintén a megfelelő szögben kell állnia a pedáloknak.

Számunkra fontos, hogy a gyerekek már az első futóbiciklijükkel megtanulják a helyes fékezést – későbbi átszokás nélkül. A kicsik minél előbb ráéreznek a kézifékre, annál könnyebben fogják tudni szabályozni a fékerőt és éles helyzetben annál jobban fognak reagálni.

Ezért fejlesztettük ki a woom 1, 2 és 3 kerékpárokhoz a "small hand reach" féket. Ezzel a megoldással a kis kezek is megfelelő fékerőt tudnak kifejteni.

Tesztelőnk Nelly 4 éves és 105 cm magas, már a woom 2 kerékpárt használja és problémamentesen meg tud állni vele.

Miért nem rendelkeznek a woom biciklik klasszikus láncvédővel?

A klasszikus láncvédő helyett a woom biciklik közvetlenül a láncon elhelyezett kettős védelemmel rendelkeznek, amely megakadályozza a lánc leugrását. A woom láncvédő gyűrű biztonságosabb, mint egy szokványos műanyag láncvédő megvédi a gyermekedet a sérülésektől, mivel eséskor nem keletkeznek veszélyes szilánkok.

Miért nem kaphatók támasztókerekes woom biciklik?

A támasztókerekeknél jobb megoldás a futóbicikli. A gyermek a futóbiciklin megtanulja a legfontosabbat: az egyensúly megtartását. Ezt követően a pedálozás szinte magától fog menni. Ha a gyermekedet az első woom biciklijével egy kissé lejtős utcán tanítod, pár perc után már egyedül is menni fog neki a biciklizés. Ezt garantáljuk!

Miért nem rendelkeznek a woom biciklik kormánypárnával?

Ennek a valós oka, hogy a kormánypárnák a BMX-sportból származnak és inkább divatjelenségként értelmezhetők, mintsem valódi védelemként. A gyermekek inkább a térdüket ütik be a kormányszárba. Ez ellen a speciális formatervezésű kormányszárral védekezünk.

upCYCLING

Hogyan működik az upCYCLING rendszer?

Itt minden információt megtalálhatsz az upCYCLING műveletről!

Az upCYCLING-tagságot a woom biciklivel együtt kell megszerezned?

Bármikor megvásárolhatod az upCYCLING-tagságot. Ha ezt kerékpár vásárlása nélkül szeretnéd megtenni: A megjegyzés mezőben add meg annak a már megvásárolt woom biciklidnek a rendelési számát, amelyre az upCYCLING-tagság vonatkozzon.

Mi történik az upCYCLING kerékpárokkal?

A visszaérkező upCYCLING kerékpárokat tapasztalt munkatársaink átnézik és felkészítik az újbóli használatra. A kerékpárokat apróhirdetésekben értékesítjük. Az upCYCLING kerékpárok rendelkezésre állására vonatkozó egyéni kérdéseket sajnos nem áll módunkban megválaszolni.