Woom OFF: A tökéletes bevezetés a MTB-sportok világába

Woom OFF: A tökéletes bevezetés a MTB-sportok világába

 

Készen állsz az újfajta szabadtéri kalandokra a gyermekeddel? Szeretnétek együtt száguldani a nyomvonalakon és repülni a pályákon át? Nem probléma - a woom OFF gyerek bicikli megnyitja az ajtót a hegyi kerékpározás világába.

Annak érdekében, hogy a mountain bike-ozás iránti lelkesedés rövid idő után ne hunyjon ki, a gyereked biciklijének igazán kényelmesnek és biztonságosnak kell lennie. Első pillantásra sok modell inkább a felnőtt kerékpárokra emlékeztet, és ez gyorsan elronthatja a játékot. Mivel a túl nagy súly vagy a gyermekek számára nem megfelelő alkatrészek egyszerűen elveszik a gyerek kedvét a biciklizéstől.

Ne feledd: A kerékpározási kedv a megfelelő gyerek biciklitől függ. Annak érdekében, hogy az MTB-sporttal való megismerkedés a lehető legkönnyebb és legszórakoztatóbb legyen a gyerekek számára, tökéletesen hozzájuk igazítottuk a bicikli igényeit. Megmondjuk, mit jelent ez:

A woom OFF súlya egyértelműen döntő. Egy dolog biztos: minél könnyebb a gyerek kerékpár, annál nagyobb a vezetési élmény a túrán. Gyorsan ünneprontó lehet nehéz gyerek biciklivel haladni egy kiálló gyökerekkel teli pályán vagy egy meredek emelkedőn.

Mi teszi a woom OFF-ot olyan könnyűvé? 

  • A középpontban a könnyű alumínium keret áll.

  • A rendkívül könnyű  karbon villával a kerékpár továbbra is rendkívül stabil és terepen is ellenáll a nehéz terhelésnek.

  • Ha nem használsz rugós villát, akkor fontos kilogrammokat takaríthatsz meg. Különösen a kezdő és kis súlyú gyermekek általában nem tudják teljes mértékben kiaknázni a rugós villák adta a lehetőségeket, és valószínűleg felesleges súly lenne. A széles gumiabroncsok kevesebb nyomás mellett vezethetők és sokkal jobban tompítják a dudorokat. Ha gyermekednek már több tapasztalata van a biciklin vagy nehezebb pályákon jár, akkor viszont a rugós villát határozottan érdemes megfontolni. A könnyű teleszkópos villák a legmegfelelőbbek a gyermekek számára, mint az OFF AIR gyerek bicikli esetén is. A kiváló minőségű rugós villák érzékenyebben reagálnak, és egyénileg adaptálhatók a vezetési stílushoz és a kívánt terephez. A lockout-funkcióval a teleszkóp szükség esetén reteszelhető és így gyermeked nem pazarolja el feleslegesen az energiáját a hegyi szakaszokban.

A jól átgondolt geometria és ergonómia biztosítja a biztonságos kezelhetőséget és a maximális kényelmet. A woom OFF gyerek bicikli alkotóelemeinek nagy részét egyedileg fejlesztették ki és kifejezetten a gyermekek anatómiájához igazították:

  • A váz geometria sportos és biztonságot nyújt: a felső cső mélyen húzott törése azt jelenti, hogy gyermeked bármilyen helyzetben képes gyorsan fel- és leszállni. Az alacsony ülőhely és az alacsony súlypont miatt stabilabbnak érzi magát. A hosszú tengelytáv és a lapos kormányzási szög zökkenőmentessé teszi a kerékpározást.

  • A nyereg a gyermek és a mountain bike közötti legfontosabb érintkezési pont és döntő jelentőségű a kerékpározás közbeni közérzet szempontjából. Annak érdekében, hogy ne legyen kellemetlen társ, a woom OFF gyerek bicikli nyeregét hozzáigazítottuk a fiatalok medencecsontjához - elegendően nagy érintkezési felületet kínál a test súlyának elosztására. Így az csemeték kényelmesebben ülnek a nyeregben még hosszabb utakon is.

  • A hajtókart is gyerekek számára tervezték, ami azt jelenti, hogy a hajtókarok rövidebbek, igazodva a test méretéhez és a pedál távolsága is kisebb (Q-faktor) a biciklin.
     
  • A lapos pedálok kiválóan alkalmasak a újgenerációs gyerek kerékpárokhoz: A kis fém csapok, úgynevezett szegecsek, mindkét oldalon biztosítják a pedálok megfelelő tapadását, ugyanakkor maximális rugalmasságot nyújtanak. Szándékosan elkerültük az olyan pedálok használatát, amelyek úgynevezett stoplival vannak szorosan összekapcsolva a cipővel, mert felesleges kihívást jelentenek, különösen a kezdők számára: meg kell tanítani arra, hogy kattanjon rá, hogy bármilyen helyzetben gyorsan le tudjon lépni a pedáloktól, például az esés elkerülése érdekében.

A „pilótafülke” alkotóelemeit a gyermek testéhez kell igazítani, vagy lehetővé kell tenni a megfelelő beállításokat. Hogy ez mit jelent?

  • A kormány a gyermek és a kerékpár közötti második fontos érintkezési pont. Az OFF gyerek bicikli széles, könnyű és ergonómiailag igazított kormányokkal rendelkezik, így gyermeked ellenőrzés alatt tudja tartani a kerékpárt: a puha szilikon fogantyúk kis átmérőjűek és biztonságos fogást kínálnak. A kormány magasságát testre szabhatod a testmérethez - a flip-flop kialakításnak köszönhetően a szár könnyen felfelé szerelhető. Így a bicikli egy bizonyos pontig együtt nő a gyermekeddel.

  • A fékkarok gyermekek által könnyen elérhetőek, és szükség esetén könnyen beállíthatók. A hidraulikus tárcsafékek nagyobb fékteljesítményt adnak kevesebb kézi erőfeszítéssel - mindössze egy vagy két ujjal elegendő a fékezni, még nedves és sáros körülmények között is.

  • A Trigger-váltót könnyű kezelni hüvelykujjal és mutatóujjal, és a fékkarhoz hasonlóan könnyű beállítani. Az 1x hajtásrendszer ideális a gyermekek számára, azaz a hajtómű egy lánckerékből áll. Az egykaros sebességváltó intuitív és egyszerű az új generációs kerékpárok számára. Nem áll fenn annak a kockázata sem, hogy a lánc lecsúszik vagy elkapódik váltás közben. Nagyszerű mellékhatás: a fékkaron belülre szerelt váltókarral ismét súlyt takarítunk meg. Az SRAM X5 hátsó váltó pontosan működik, széleskörűen lehet alkalmazni a kilenc sebességfokozattal - összességében egy tökéletes gyerek bicikli!

Kezdődhet a kikapcsolódás egy woom OFF-fal!

A tetejére
A sütik segítenek, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Szolgáltatásaink használatával, Ön elfogadja a sütik használatát.  More info