10 kirándulási célpont gyerekkel

10 kirándulási célpont gyerekekkel

 

A közös, családi kerékpározás szuper móka lehet egy jó célpont megválasztásával.

Ebben a cikkben igyekszünk tippeket adni, hova érdemes akár gyerek biciklivel is kirándulni, hogy felejthetetlen élmény legyen!

1. Budapest és környéke

Budapesten számos helyet érdemes felkeresni. Csak 1-2 példát hozunk:

A Margitsziget egyértelmű kirándulási célpont, akár Budapesten éltek, akár látogatóban vagytok. Árnyékos területeivel és látnivalóival igazi kikapcsolódást nyújt. A Margit híd felől áttekerve jó megpihenni a Japán-kertben, Az Árpád híd felől érkezve érdemes leülni a zenélő szökőkútnál, a fagyi kötelező! Levezetésképp ne felejtsetek el egy jót fogócskázni a nagyréten!

A Városligetben is érdemes egy kört tenni, ahol kiváló kikapcsolódást nyújtanak a játszóterek és gyerek biciklivel is könnyen lehet pedálozni.

Az Óbudai-szigeten észak felé haladva egy kavicsos részhez érhettek, kilátással az Északi-összekötőhídra. Enni- és innivalót feltétlenül vigyetek magatokkal!

A budai hegyeket gyakorlottabb bringásoknak ajánljuk, de a kilátás mindenkit kárpótolni fog. A woom OFF gyerek biciklikkel igazi kalandra indulhattok.

2. Dunakanyar

A Dunakanyarban számtalan csodát felfedezhettek kerékpáron.

A visegrádi fellegvár, a nagymarosi Duna-part, Dömös szurdokvölgyei, a Vadálló-kövek és a Prédikálószék csodája, a Börzsöny vadregényes bércei mind ide tartoznak.

Nektek már csak a gyerekek életkorának és tapasztalatának megfelelő útvonalat kell kiválasztani, hogy induljon a kaland!

3. Tata

Gyönyörű kirándulási célpont, mely garantáltan a gyerekek kedvence lesz!

Kerüljetek egyet bátran a legkisebb gyerek biciklikkel is a Cseke-tó körül és az Angolparkban, ahol rátok vár a tó közvetlen környezetének csodálatos élővilága. Útközben fagyizók, büfék, éttermek várnak, hogy megpihenjetek a túra közben.

Gyerekekkel kb. 1 óra alatt teljesíthető, de a játszótéren és a tónál extra időt is tölthettek.

Mindenképp érdemes kipróbálni!

4. Velencei-tó

Az egyik legkedveltebb úti cél a családok körében. A táv hossza kb. 30km.

Egy rövid szakasz kivételével, szinte végig kerékpáros úton vagy nyomvonalon lehet haladni.

Nem szükséges különösebb fizikai erőnlét a teljesítéséhez, mert emelkedővel alig lehet találkozni, így a gyerek bicikli sem jelent akadályt.

Némi gyakorlat azért nem árt, de kisebb gyerekekkel is neki lehet vágni.

A kerékpárút mentén számos büfé található, ahol éhségünket és szomjúságunkat csillapíthatjuk egy kis pihenő közben.

Ha elsőre nem mernétek nekivágni a teljes túrának, akkor válasszátok a déli parti túrát, ahol a teljes szakaszon kerékpárúton mehettek és emelkedők sem nehezítik a dolgotokat. Ráadásul az út sokszor a víz közelében vezet.

5. Balaton

A balatoni bicikliutat talán nem kell bemutatunk.

A Balaton körül számos helyre lehet kirándulni, lehetőleg a gyerekek felkészültségének megfelelő távot, útvonalat válasszatok.

Az internetet böngészve számos ötletet lehet találni, hogy merre érdemes gyerekkel biciklizni.

Mint általában a kerékpárutak mentén itt is számos büfé, fagyizó és étterem található.

A túra végén talán egy kis fürdőzés is belefér!

6. Fertő-tó

Gyerekkel itt is érdemesebb rövidebb útvonalat választani vagy többnapos túrát tervezni, mert a tó körül számtalan csodára bukkanhatunk.

A tónak csak kisebb része esik Magyarországra, de a nemzeti parki táj kárpótol.

Az osztrák részre átérve már jó minőségű kerékpáros utakon lehet gyerek biciklivel is könnyedén tekerni. Olyan célpontok várnak rátok, mint Fertőmeggyes (Mörbisch am See), Ruszt (Rust) vagy épp Pátfalu (Podersdorf am See), amely az egyetlen olyan település a tó körül, ami közvetlenül a partján fekszik, szépen kiépített stranddal. Legfontosabb ismertetőjegye a piros-fehér világítótorony, ami pillanatok alatt a gyerekek kedvence lesz.

Ha a környéken jártok, ne hagyjátok ki Sopront sem!

7. Szeged és környéke

Alföldi városként Szeged és környéke sík területeivel kiválóan alkalmas gyerekkel biciklizésre.

Számos, kisgyerekkel is teljesíthető kirándulási útvonal található. Ilyen például ha az Árvízi emlékműtől elindultok és a töltésen keresztül eltekertek a téli kikötőig. Kagylót gyűjteni és kavicsot dobálni kötelező!

Nagyobb gyerekekkel érdemes meglátogatni a Nagyszéksós-tó mellett élő bivalycsaládot. Ez egy 35 km-es túra, de a tó környékén jó lehetőség nyílik megfigyelni a helyi élővilágot.

8. Debrecen és környéke

Észak-Alföldi városként szintén jó adottságokkal rendelkezik egy családi bicajozáshoz.

A város látnivalói könnyen felfedezhetők gyerek biciklin is. Ha elég volt a városi látnivalókból több túraútvonal közül is választhattok. Például Debrecenből kiindulva Martinka és Haláp irányába a Hármashegyi Pihenőközpontba. Tágas rét, sűrű erdős részek, kilátó, játszótér és büfé teszi kellemesebbé a kikapcsolódást.

Ha elfáradnátok, hazafelé menjetek a Zsuzsi-vonattal. Nagyszerű élmény kicsinek és nagynak egyaránt!

9. Pécs és környéke

Pécsen és környékén jelenleg fejlesztik a kerékpáros közlekedést, így 2021-re igazi kerékpárút-kerékpárnyomvonal hálózattal rendelkezik majd.

Addig is érdemes biciklivel felfedezni a város nevezetességeit, például a Dzsámit, a Székesegyházat, Barbakánt vagy a Zsolnay Kulturális negyedet.

Nagyobb gyerekekkel neki lehet vágni egy Mecsek-túrának, a legjobb ehhez egy woom OFF gyerek bicikli!

10. Tisza-tó

A Tisza-tó remek hely a bringázáshoz, mert 2020-ban elkészült a tavat körülölelő kerékpárút, így sík és biztonságos terepen, akár kisebb gyerekekkel is bátran elindulhattok.

A rövidebb kör hossza 70km, a hosszabb 95km.

Tiszafüredről indulva, a töltésen haladva lehetőség van lemenni a partra is és ott elidőzni kicsit.

A kerékpár túra élményét a tó látványa és a növényzetben megbújó madárvilág adja.

Vízzel teli kulacsot mindenképp vigyetek, mert kevés az árnyékos rész. Cserébe elképesztően szép környezetben tekerhettek.

A helyi városokban lehetőség van enni, inni és akár a tóban fürödni is.

 

A lista közel sem teljes, ha van kedvenc kirándulási célpontotok bátran írjátok meg nekünk az info@woombikes.hu-ra. Várjuk az ötleteket! 

Bringára fel! Sok új élményben gazdag időtöltést kívánunk!

A tetejére
A sütik segítenek, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Szolgáltatásaink használatával, Ön elfogadja a sütik használatát.  More info