Elektromos gyerek bicikli – woom Up

Elektromos gyerek bicikli – woom Up

 

Elektromos bicikli

Az elektromos bicikli eladások világszerte drasztikusan nőnek. A hódítást az elektromos mountain bike-ok kezdték meg, de már a városi forgalomban is gyakran találkozhatunk velük. A népszerűségük érthető, hiszen segítségükkel a kevésbé sportos fizikumú emberek is élvezhetik a két kerék nyújtotta szabadságot. Igen ám, de hogy tartanak így lépést velünk a gyermekeink?

 

Az elektromos gyerek bicikli új távlatokat nyit az egész családnak

A gyermeked imád biciklizni? Szuper! Ezek szerint az egészséges életmódhoz vezető út első akadályait könnyen vette. Ha netán mégsem, akkor egy elektromos gyerek bicikli lehet a megoldás. Az alábbi bejegyzésben elmondjuk, hogy miért jó választás egy e-mtb a gyermekednek.

 

Gyermekbarát elektromos bicikli

A legfontosabb kelléke egy élménydús hegyi kalandnak a megfelelő kerékpár. Ahhoz, hogy a gyermeked biztonságban érezze magát és felhőtlenül élvezze a tekerést, olyan biciklit kell választanod, amit kifejezetten az igényeiknek megfelelően terveztek.

Milyen a tökéletes elektromos gyerek bicikli?

  • könnyű: a motornak és az akkumulátornak olyan könnyűnek kell lennie amennyire csak lehetséges. A súly nekünk, felnőtteknek is az egyik legfontosabb szempont, de a gyermekek számára méginkább. Minél könnyebb, annál jobban tudja irányítani és annál jobban élvezi majd a szabadban töltött időt.
  • közvetlen: a motornak a legkisebb pedálmozgatásra is azonnal reagálnia kell, hogy ne törjön meg a lendület. Ha a nyomaték nem érkezik meg időben, pont ott hagy cserben az elektromos rásegítés, ahol a legnagyobb szükség lenne rá.
  • erős: a woom Up nyomatéka 55 Nm, ami elég ahhoz, hogy a legmeredekebb emelkedő se foghasson ki az utódunkon.

Biztonság tekintetében két nagyon fontos szempont van: egyrészt egy bizonyos sebesség felett a rásegítésnek meg kell szűnnie, másrészt a fékhatásnak meredek lejtőn lefelé is tökéletesnek kell lennie. Magyarul elengedhetetlen a hidraulikus tárcsafék!

 

Magasabbra, messzebbre…

Sok olyan fiatal párt ismerek, akik azért nem túráznak már annyit, mert a gyermekek nem bírják a tempót és mindig nyűgösek. Bezzeg ameddig a hátihordozóban ülhettek, addig ők is nagyon élvezték a kirándulásokat.

Biciklivel ugyanez a helyzet.

Nyilván nem várhatjuk el egy 4-5 évestől, hogy megtegye velünk a Balaton-kört a saját egysebességes biciklijével, ahogyan azt sem, hogy a 6-7 éves elkísérjen minket egy 30 km-es Pilisi körre. Egyszerűen nem bírja a lábuk. Az azonban mégis több, mint kellemetlen, hogy még hosszú évekig várnunk kell arra, hogy újra közös hobbi lehessen a biciklizés és ne csak a Margit-szigetre mehessünk együtt.

A woom alapítói (Christian Bezdeka és Marcus Ihlenfeld) is biztos így voltak ezzel, amikor úgy döntöttek, hogy készítenek egy elektromos mountain bike-ot 7-14 éves gyerekeknek.

Sajnos nekünk, magyaroknak rendkívül drága, biztos sokan dobnak egy hátast az 1 millió feletti vételár láttán. De higgyétek el nekem, megéri összekaparni rá a pénzt valahogy, mert az biztos, hogy felejthetetlen kalandokban lesz részetek együtt.

A Technika

A woom a FAZUA szuperkönnyű motorját és akkumulátorát választotta, ami tökéletesen illik egy gyerek biciklihez (újabban csúcskategóriás országúti kerékpárok készülnek ezzel). Nem a teljesítményre helyezték a hangsúlyt, hanem a finom működésre és a hosszú üzemidőre.

Ez utóbbi a 250 Wh-s akkuval akár 80 km is lehet. Persze ez nagyban függ a gyermek és a csomagok súlyától, valamint a terepviszonyoktól is, de 50 km-t bármikor tud.

Bölcs döntés az is, hogy elektromos rásegítés csak 20 km/h-ig biztosított, afölött már kizárólag a combizom dolgozik.

Az is rendkívül leleményes megoldás, hogy az akkumulátor kivehető, amivel 3,3 kg-val könnyebb az amúgy sem nehéz bicikli. Ilyenkor egy hagyományos mountain bike lesz belőle, egy extra tároló rekesszel a vázban.

A váltója 11 fokozatú, az első teleszkóp kiválóan teszi a dolgát, a hidraulikus tárcsafékek pedig maximálisan lassítanak. Kell ennél több?

Vedd meg még ma!

A kínálat sajnos korlátozott az alkatrész beszállítás akadozása miatt, úgyhogy siess, ha szeretnél venni egyet!

 

Kun Zsolt

szerző, tekered.com

A tetejére
A sütik segítenek, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Szolgáltatásaink használatával, Ön elfogadja a sütik használatát.  More info